Villkor

Vad ingår i vår uthyrning?

Vår grundidé är att att allt som behövs för en bekväm semester och normalt inte enkelt kan tas med från hemmet ska ingå och finnas på plats.
Därför har vi normalt med  mer i paketet än de flesta uthyrare. T.ex. så ingår gummibåt och smidiga flytvästar.

Sedan 2022 har vi utökat vad som ingår så det blir ännu enklare. Nu ingår t.ex. diskmedel/tvål, kaffe till pressbryggare, toapapper avsett för båt, hushållspapper, salt/peppa, matolja, värmeljus, gas Magmagrill samt att slutstädning ingår.

 

Faktisk förbrukning av diesel och extra gasflaskor till grill debiteras enligt prislista efter uthyrningsperioden. Normalt sker detta genom att hyrestagaren tankar och återställa befintlig tank/lager. Gasolförbrukning för ordinarie kök/spis ingår i hyran. 

Våra båtar är även utrustad  med en bränslecell Eyfoy som förlänger batteriernas kapacitet i naturhamn även om solcellerna inte skull orka med. 

Transport av båten till/från hemmahamn till/från annan hamn kan lösas efter överenskommelse.

 

Villkor och försäkringskrav

En förutsättning för att hyra våra båtar är att minst en person har förarbevis för båt eller högre certifikat samt att lämplig erfarenhet av båtliv ska visas. Efter godkännande av detta hos Shore to Sea så ska 30 % av hyresavgiften betalas normalt senast inom 10 dagar efter avtals tecknanden.

Resterande 70 % betalas sedan senast 30 dagar innan hyrestidens start, om inget annat avtalats.

Shore to Sea tar inte ut någon depositionsavgift vid hyra av båtar, däremot villkoras via avtal hantering av skador, brister vid återlämning o.s.v.

Avtal tecknas efter godkännande enligt förutsättningarna till vänster samt efter godkänd kreditkontroll av hyrestagaren. 

Avtalet fastställer krav på ersättning för att åtgärda eventuella skador orsakade av hyrestagaren och vid större sjöskada självrisk till försäkringsbolag. Båten är helförsäkrad och försäkringen omfattar eventuella behov av bogsering vis sjöskada.

För att säkerställa ett tryggt båtliv så är också kravet att minst en av hyrestagarna är medlem i Sjöräddningssällskapet. Om det inte redan finns hos uthyraren så kan Shore to Sea lösa detta.